Fra rosa til rød

Sist ut i rekken av valgkampstunt, er min hjembys ubestridte bloggdronning, Sofie Elises video, som ble spredt i sosiale medier søndags ettermiddag og kveld.​ Min klassevenninne på videregående skole, har stått bak og medvirket i en video som oppfordrer folk til ikke å stemme på Fremskrittspartiet. Det er flere ting enn musikken som får meg til å stusse. Mange av påstandene er direkte løgn, og er rett og slett vanskelig å svelge.

Foto: Skjermdump, tv2.no

I motsetning til Norges største blogger, vil jeg bruke tiden på å snakke mitt eget parti opp, heller enn å snakke ned partiet som Sofie Elise tydeligvis skal stemme på: Arbeiderpartiet. Mye kan tyde på at hun har funnet tilbake til sitt gamle parti, etter å ha vært innom både Høyre i 2013, og Miljøpartiet De Grønne i 2015. Veien fra rosa til rød synes kort.

Jeg har ikke til hensikt å kritisere videoen hennes, musikksmaken eller hennes valg av parti, men omgangen med fakta gir meg en noe dårlig smak i munnen. På kort tid slenges det ut så mange påstander, at det er et under at det ikke går tett i halsen. Jeg følte derfor et behov for å tilbakevise et par av disse.

I et av punktene til Sofie Elise, hevder hun at Fremskrittspartiet har kuttet i bistanden for å hjelpe U-land. Jeg skulle ønske det var så vel, men dessverre har ikke FrP fått gjennomslag for å kutte i bistanden, som har gått til korrupte statsledere og diktatorer. Disse milliardene av skattebetalernes penger, skulle jeg heller sett kom det norske folk til gode, blant annet til å styrke forsvaret, bygge trygge veier og gi barna våre skikkelige skolebygg.

Videre påstår Sofie Elise at Fremskrittspartiet tar inn ikke mer enn 36 milliarder i bompenger fra folk. Jeg lurer på hvordan hun har klart å hoste opp dette tallet, men korrekt er det i alle fall ikke. I Nasjonal transportplan, som ble vedtatt før sommeren, skal det ikke kreves inn mer enn 10,9 milliarder i bompenger i året. Som politiker i Fremskrittspartiet, er jeg selvfølgelig ikke fornøyd med at veiene i Norge fremdeles skal bygges med bompenger. Hadde det vært opp til Fremskrittspartiet, hadde det ikke blitt krevet inn en eneste krone i bompenger. Dessverre står Fremskrittspartiet alene i denne kampen.

Kanskje den mest sentrale karakteren i videoen, er Sofie Elise som spiller innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ? en av Norges tøffeste politikere. Mens Sofie Elise sleiker på et kors, kommer det også nok en usann påstand om at Fremskrittspartiet ikke vil bære flyktningbarn inn til Norge på gullstol. Det er tydeligvis lett å være innvandringsliberaler når man tjener godt, og overhodet ikke kjenner innvandringens konsekvenser på kroppen. Sofie Elise er selv en som jobber hardt, og alt hun har oppnådd er et resultat av dette. Det er nettopp dette Listhaug snakket om, da hun sa at ingen kan forvente å bli båret på gullstol i Norge. For å bli skikkelig integrert, er det helt nødvendig med betydelig egeninnsats. Langt mellom liv og lære for Sofie Elise, med andre ord.

Jeg kjenner Sofie Elise som ei reflektert jente. Hun har også en god evne til å argumentere for sine synspunkter. Jeg husker flere av gangene vi diskuterte politikk på ungdomsskolen eller på videregående skole. Vi hadde til og med faget «Politikk og menneskerettigheter» sammen. Jeg har rett og slett stor respekt for Sofie Elise. Derfor er det skuffende at hun har en så lemfeldig omgang med fakta, selv om videoen åpenbart er ment som et humoristisk innslag i valgkampen.

Stemmeretten er en av de viktigste rettighetene vi har i et fritt samfunn. Mange av hennes fans skal kanskje stemme for første gang, og er muligens usikker på hva man skal stemme. Jeg skal ikke bruke tid på å si hvem dere ikke skal stemme på, eller å forsøke å skremme dere bort fra det partiet dere har valgt ut. Jeg kommer i tiden fremover til å fortelle deg hvorfor jeg syns det hadde vært kult om du stemmer Fremskrittspartiet 11. september. Likevel er jeg sikker på at Sofie Elise har mer suksess med sin kamp mot Freia Påskeegg, enn mot Norges tredje største parti, Fremskrittspartiet.

43 kommentarer

Å forvente at en rosablogger som slo seg opp på sminketips og dateprat skal ha en forståelse for realpolitikk og dennes konsekvenser er nok for mye forlangt. Dette er litt samme fenomenet vi ser i USA, der hollywoodkjendiser som kun er kjent for et pent ansikt og gjerne en fin stemme plutselig slenger seg på og mener det ene forkvaklete sprøytet etter det andre om ting de åpenbart overhodet ikke har satt seg inn i. Det tragiske med dette, er at mennesker med tilsvarende lavt kunnskapsnivå lar seg forføre av dette isteden for å sette seg inn i materien og gjøre seg opp en egen mening. Det er her demokratiet feiler, og det gagner dessverre ikke borgerlige partier.

Miss PlasticFantastic er ute og rører igjen med usanne påstander om frp. Intet nytt under solen mao.

Stemmer Stemmesen

Det burde være IQ-test for å få stemme ved valg, og aldersgrensen burde være 21 år. Jeg håper og tror at denne Rosabloggerens raljering og lemfeldig omgang med fakta rekrutterer langt flere velgere til FrP enn til Ap. For hvis hun er for Ap, så er det grunn nok for meg til IKKE å stemme på dem.

Skremmende at et slikt frø har så stor påvirkningskraft på unge førstegangsvelgere. Denne kategorien har jo tradisjonelt stemt langt mot venstre og etter at de skjønner mer av verden beveget seg noen hakk til høyre. "Barn" er altfor lett å påvirke, og mindre intelligente bloggere leder ofte dagens ordskifte - skremmende.

Synes dette frøet med plastikkfjes burde flytte til Groruddalen i Oslo så kan hun se hvor trivelig livet kan være i det samfunnet hun ønsker seg.

Godt skrevet. Jeg er helt sikker på at din strategi på å fortelle om FrP sin politikk isteden for å bruke tid og krefter på å rakke ned på andre partier er helt korrekt.

Tore Andersen

At AP ønsker hjelp fra denne personen viser at Støre begynner å bli desperat.

Det som er verdt å merke seg er at venstresiden nå er så desperate at de verver tenåringer som har "innflytelse" på unge. De vil også at disse påvirkede unge skal få stemmerett allerede ved 16 år.

I USA har det gått så langt at vold er legitimt så lenge det er "høyreekstreme" som blir utsatt for volden.

Venstresiden i USA driver nå en kampanje mot det første tillegget i grunnloven, altså tillegget om ytringsfrihet. Det samme ser vi konturene av idag her på berget med begreper som ytringsansvar og store selskaper som Google skaper algoritmer som manipulerer hva slags søkeresultater du får.

Det som er interessant historisk er at det er de som tror de er gode eller kjemper for den gode sak, som ender opp i de største tragediene og overgrepene.

En video hvor Sophie Elise spytter på det kristne korset er direkte usmakelig og det er viktig at folk forteller henne og vennegjengen hennes i media at hun nå går over grensen. Det er ingen norsk verdi å sjikanere på et kors som også inngår i det norske flagget.

Det er direkte respektløst overfor andre og hun vil neppe hjelpe Støre og AP til å vinne valget med å spytte på korset og hetse Listhaug eller de kristne. Og at hun støttes av sine radikale venninner i norsk presse er trist men som forventet.

Og slike som henne ville aldri våge å harselere med islam på samme usmakelige måte - de er skremt til taushet. Desto viktigere er det at andre våger å si klart i fra at slik mangel på folkeskikk vil vi ikke ha.

Uten å mene det som mobbing: Stem noe helt annet enn det hun der oppfordrer til. :)

Har alle FrP'ere sett en AP logo i den videoen som jeg har oversett? Selv stemmer jeg ikke rød-grønt, men synes likevel det er å synke til hennes nivå når man prøver å få det til å fremstå som at Støre har spurt henne om å lage denne videoen. Skjermdumpen du bruker for å score billige poeng er hentet fra når Støre møtte unge mennesker, deriblant bloggeren Sophie Elise, for å diskutere psykisk helse.

Mener Sophie Elise og hennes venner i AP og på venstresiden at det er en ekte norsk verdi å sende ei spyttklyse på et kristent kors som er et hellig symbol for de kristne verden over?

Og dette dagen etter at våre politikere står på TV og oppfordrer folk til å bruke nettvett....

Slik definerer venstresiden ekte norske verdier - spytt på et kristent kors.

Hun er bare helt motbydelig både utseende og intelligens

Det er bare å riste på hodet over denne rosabloggeren, og AP som populistisk omfavner dette.

Håper folk ser hva AP står for. Det er ikke et parti som verner om norsk kultur og norske verdier.

Det ekte AP begynte sin nedtur den dagen GHB inntok partiets lederposisjon.

Tipper vi i løpet av 8 år ser AP nede på 12 prosent.

De er virkelig i ferd med å avsløre seg selv.

Mange av påstandene er direkte løgn? Frp vil kutte i bistanden, milliarder går til korrupte statsledere.. Går vi 20 år tilbake i tid, kunne dette være delvis sant. I 2017 er dette ikke sant. Riksrevisjonen med leder Per Kristian Foss bekreftet dette med den siste rapport for 2016.

Om jeg var leder i AP så har jeg montert munnkurv på slike som Sofie Elise. Man kan bare lure på når ledelsen i AP skal innse at deres strategi med å sverte andre partier ikke fungerer. Vi som ikke stemmer AP/SP/SV får bare håpe på at de viderefører Helga sin strategi fram mot valget.

Jeg føler i grunnen for å legge igjen en liten kommentar her, selv om vi er politiske motsetninger, for det som skjer i dette klippet/videoen er faktisk usmakelig. Jeg er i mot mye av det FRP står for, men dette synes jeg faktisk blir både vondt og opprørende å se på. Ikke fordi jeg mener at mye stemmer, for det gjør det, men det å henge ut mennesker på den måten de gjør, det er forkastelig. Jeg hadde ikke likt om mitt eget parti ble hengt ut på denne måten, vi må få lov til å være uenige, det skaper en sunn debatt, men det å spytte på et annet parti på denne måten, uavhengig om du hater partiet eller ei. Det gjør man ikke, jeg er også selv kristen, og det å spytte på korset som de gjør her, er forkastelig, de hadde jo aldri våget å gjøre det motsatte, sleiket på en hijab foreksempel, eller råklint med en sikh, man skal respektere religionene i dette landet. Til tross om man er i mot en religion, for respekt er det man kommer lengst med trossalt. Godt valg, selv om vi ønsker noe helt forskjellig for Norge, jeg ønsker ny regjering og du ønsker fortsatt regjering, men uansett, godt valg <3

Det neste fra Sophie Elise blir kanskje at hun får spalteplass hos de mange venstresympatiserende journalister der hun om noen dager gjør et stort nummer av at hun har mottatt "hatytringer" på denne video.

Er det ikke slik det fungerer på venstresiden.

Finne "sympati" ved å stigmatisere enhver kritikk som rasistisk eller høyreekstrem?

Forvrenge fakta og lage en sak ut av intet?

For der finnes jo ikke venstrekstreme. Kun motdemonstranter og antirasister.

ChangeMaker

Mhm...har kopi av bildet hvor Sofie Elise suger en viss Marius Borg Høiby...skulle man ha lagt ut dette ved siden av disse bildene, slik at vi ser at Sofie Elise er mer enn dyktig med tunga ;-)

sannhetens ord

Det var vel en grunn til at AP og Støre knyttet seg til henne. Sophie Elise er kjøpt og betalt, Å tenke at hun tar selvstendige, politiske avgjørelser, er lite aktuelt, For ikke lenge siden ble hun gråtelei seg da hun ble kritisert av en oppegående journalist. "Jeg er jo bare ei ung jente... " uhu----

Helt utrolig

Blir sånn som denne syke dama her som visste hun ville havne i bråk og som med sine krokodilletårer i etterkant dreit seg bare enda mer ut

https://www.youtube.com/watch?v=x8inQZ750-k

Billig triks å spytte på kristne og kristendommen når de har blitt slakta nord og ned i mange ti-år og vi nå har Islam og muslimene å bale med. Hu skulle spytta på en hijab eller brent koranen så skulle jeg kjøpt cd'n hennes og blitt med i fanklubben men dette blir for billig og ynkelig. Tsk, tsk, tsk. Det sagt så skjønner jeg henne godt, det er ingen kristne som kommer å tar livet av hverken henne eller han homofile ubetydeligheten som knulla en mann på kirkegulvet i en musikkvideo. Men kødder dem med Islam og muslimsvina så blir dem fort drept så det skjønner jeg jo dem ikke gjør, men jeg synes det er litt ynkelig det hele.

Sofie Elise... Du er patetisk.

Linn N. Andersen

La 1000 muslimske mannfolk flokke seg rundt henne på en åpen plass. (lag gjerne en video) Spør henne etterpå om hun vil fortsette å stemme Arbeiderpartiet. Da får vi svaret.

Når hun ikke bruker tiden på kle seg i offerdrakten pga. Hets og mobbing, hetser og mobber hun... Og lyver. Intet nytt fra venstreaktivistene.

Bonzibuddy

Hu kan jo plukke opp en hijab og legge inn litt sutting på den...å, ikke det nei.

Sjekket kjapt en av påstandene bare for å se om argumentene til Eilertsen holder vann: Bompenger. I snitt betalte vi mellom 2013 og 2016 27 milliarder i bompenger. I år ca. 10 mrd. Det skulle vel bli ca. 36 mrd. Hva er feil i Sophie Elises resonnement her, Kristian Eilertsen?

En fantastisk flott parodi på Frp. Som egentlig ikke er en parodi. De autentiske klippene av Jensen og Listhaug i fri dressur sier alt om Frp. Manglet bare Sandberg i sin bisarre T skjorte med påskriften "Good journey" på landsmøtet, samtidig som tusenvis av flyktninger druknet i Middelhavet.

Kloke ord!

Hun er ingen bloggdronning, men fikk massiv publisitet av middelaldrende menn (og muligens kvinner) i VG og Nettavisen, og som synes svak for ungjenter på 16 år med silikon og botox. Hun har ligget på disse to nettavisenes fremside i flere år. Da er det ikke så rart at Silikon og botox blir årets blogger? Vi har også en mektig negativ industri som også pusher på. Sophie Elise er et svært dårlig forbilde for ungdom. Hun burde ikke pushes frem som en dronning. Hva slags signaler sender dette? Hør på "sangen" hennes... Dette burde vi vært spart for. Også den Listhaug kopien. Er Sophie også mobbedronning? Jeg er i mot hets, men mange bloggere og andre har seg selv å takke.

Tor-Arne Hemmingsen

Hvor er foreldrene? Di må jo komme på banen å ta vare på jentungen.

Jeg tar utspill fra Sophie Elise med stor ro. For tviler på at hun har særlig påvirkningskraft. At hun sanker mange klikk på nettet er vel av den enkle årsak at folk har en tendens til å liker meske seg med "trash", men at de ikke blir det selv av den grunn.

Problemet er selvfølgelig ikke uinteressante sophie Nordie, men alle som er som henne. Ukritiske og dumme i huet fork som legger seg på rygg for Islam men spytter nordmenn og norsk kultur i ansiktet.

Dama er en landssviker og hun har mange med seg.

..Men jeg tror ikke hun skjønner det selv.

Nettavisen har kludra til linken til bloggen din så man ikke kommer til kommentarfeltet.

FreeThinkerINC

Merk at slike som henne aldri våger å si noe negativt om islam eller andre "tradisjoner" fra utlandet. Slike mennesker som henne liker å spytte på sannheten, og på samfunnet henne er født og oppvokst i, hvorfor det? Det er total mangel på selvinnsikt og selvkritikk. Venstreekstreme er for feige til å se hva som holder på å skje med Norge og Europa generelt. Jeg har lest om flere bloggere som har blitt utsatt for flere trusler fra utlendinger, både på nett og i virkeligheten. Men dette nevner venstrevridd media lite om. Og hva med pakistanere og andre utlendinger som raner barn og eldre? Sannheten er at dette er sant, her er en av artiklene: http://www.rbnett.no/ntb/innenriks/2017/01/13/Jenter-fors%C3%B8kt-ranet-med-kniv-i-Oslo-14060208.ece

Og her er en av bloggerne som også turte å si sannheten: http://martinehalvs.blogg.no/1498991410_norske_jenter_fortjener__bli_voldtatt.html

Hardtslående, morsom og presis politisk satire. Måtte høre gjennom den en gang til for å være sikker på at det aldri blir sagt at FrP har tatt inn 36 milliarder i året i bompenger. Hvis Eilertsen mener FrP har tatt inn over 10 mrd siste år, så stemmer vel også dette. Bompengene har jo økt gradvis i hele perioden - omtrent like mye som byråkratiet.

Det mest positive med FrP er vel at når de er i posisjon, så forstår de også selv hvor urealistisk partiprogrammet deres er.

Morna, Jenssen.

Sophie Elsie er den mest usmalkelige dame jeg har sett og lest om. Det gjelder utseende som er så selvsentrert og intelligens. At hun velger Støre er ingen overraskelse. Og at hun misbruker korset i seksuell sammenheng er mangel på det jeg nevner ovenfor. Hun har ikke intelligens på hva norske verdier er.

Ser fram til å se deg, Kristian Eilertsen, ta et oppgjør med dette hyggelige kommentarfeltet innlegget ditt har avlet. Uhyggelig lesning. Hva synes du selv om responsen?

Kommentarfeltet her gir et klart bilde på hvilke mennesker som stemmer FRP og hvilket menneskesyn de har. Forøvrig fin hersketeknikk du bruker i innlegget ditt ved å bevisst skrive "Sofie Elise" istedenfor "Sophie". Kan også legge til at videoen du har lagt ved i innlegget har ingenting med årets valgkamp å gjøre, og at Sophie Elise selv nylig har uttalt at hun ikke stemmer Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ sier nå helt klart og tydelig Ja til EU, EØS og Schengen i Norge og vil sette i gang dette arbeidet straks valget er over den 11. September 2017 Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ vil øke skattene med 25 milliarder kroner og skattene kan øke enda mer enn 25 milliarder kroner. Vil øke Avgiftene med 15 milliarder kroner og avgiftene kan øke enda mer enn 15 milliarder kroner. Har ikke tall på hvor mye skattene og avgiftene kan øke utover disse tallene. Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ snur å sier helt klart og tydelig ja til tvangssammenslåinger av kommuner, fylker, lensmannskontorer osv

I innlegget ditt skriver du at du skal tilbakevise påstandene og faktaene Sophie Elise legger frem i videoen. Men du sitter ikke med den korrekte informasjonen selv, og viser heller ikke til noen kilder som kan støtte det du sier......Dette blir som å bare peke fingeren på det du ikke liker og påstå at det er feil. Du er dermed kommet like langt som Sophie selv. Og REGULER kommentarfeltet ditt for konservative menn over 40 før du havner i VG!

Ida: Hei. Takker for din kommentar. Jeg har ikke til hensikt å starte en egen debatt med deg, men jeg vil bare understreke at jeg har en svært liberal praksis hva gjelder kommentarfeltet. I utgangspunktet fjerner jeg ikke kommentarer med mindre det er alvorlige trusler mot liv og helse. Om du har noen konkrete eksempler på hvilke kommentarer du mener jeg bør fjerne, imøteser jeg gjerne at du sender meg disse, så skal jeg ta en vurdering.

Skriv en ny kommentar