Velkommen etter

Det er ikke lenge siden Angela Merkel åpnet Tysklands grenser for en million migranter, men det føles lenge siden. På de to årene siden høsten 2015 har Europa fått servert en dyrekjøpt lærdom. Innvandringen må stanses. Dette klare budskap ljomer nå inn i Merkels ører etter det tyske valget i helgen. Det er ikke et budskap om «Wilkommenskultur», det er snarere et «Velkommen etter».

Foto: John Macdougall (AFP / NTB scanpix)

31. august 2015: Angela Merkel erklærte «Vi kan gjøre det!» («Wir schaffen das»), med henvisning til ansamlingene av asylsøkere ved Europas yttergrenser. Tyskland skulle lede an og åpne sine grenser for disse. Mantraet ble kampropet til de etablerte tyske politikere, og så lenge Europa gjorde som Tyskland, ville alt ordne seg. Med «Wilkommenskultur» som merkevare skulle ikke Tyskland bare bruke sin styrke for å avhjelpe resten av Europa, flyktningene skulle visst nok bidra til enda sterkere vekst i den tyske økonomi.

Minnes du avisartiklene fra høsten 2015? Den liberale pressen skrøt av utdanningsnivået i Syria, og hvordan syriske flyktninger uproblematisk ville bli en del av både arbeidsmarked og samfunnet for øvrig. Den beste dommen av disse uttalelsene er hvor mange som gjentar det i dag: ingen.

For Europa har våknet. Folket lar seg ikke lenger lure, og da stemmer de naturligvis ikke lenger på politikerne som lurer dem,  Alle valgresultat og målinger peker i en retning: innvandringen er ikke bærekraftig. De hundretusenvis av asylsøkere kan ikke sømløst integreres. De bidrar ikke til økonomisk oppsving ? snarere det motsatte. De kaller ikke vestlige verdier sine egne. Altfor mange opponerer aktivt og ulovlig, og er i verste fall fare for sikkerhet og samfunn.

Det har Merkel og resten av hennes parti vært for blind til å se. Den naturlige respons for alle når de politiske partiene ikke lenger representerer velgernes syn, er å bytte parti. I Tyskland falt valget på Alternative für Deutschland (AfD). Det er ikke tvil om at det først og fremst er deres strenge holdning til innvandring som har ført partiet fra sped oppstart i 2013, til nesten 13 prosents oppslutning i helgens valg.

Som så mange andre europeiske land før, har Tyskland nå fått et rendyrket innvandringskritisk parti. Det er bra dersom det fører til at Angela Merkel og de etablerte partiene tar folks bekymringer på alvor; at innvandringen er for høy, og en gang for alle skrinlegger fantasiene om «Wilkommenskultur».

Likevel er behandlingen AfD nå får av den etablerte pressen et vant syn. Til tross for at man er vesentlig forskjellig som parti, har Fremskrittspartiet i Norge, Sverigedemokraterna i Sverige og Le Pen i Frankrike, alle blitt brunbeiset med karakteristikker som «rasisme» og «nazi-flørting» på grunn av innvandringskritikk.

Innvandringskritiske partier er stadig mer populære i hele Europa. Det er blitt et felleseuropeisk fenomen, som skremmer de etablissementet og den liberale pressen. Det skremmer de så mye at de har gitt fenomenet et skremmenavn: «populisme». Trass i sine beste forsøk, var det ingen som klarte å skremme folk fra å stemme Fremskrittspartiet. Eller Sverigedemokraterna. Eller Le Pen. Og nå også med Alternative für Deutschland.

Jeg har tidligere advart mot å lytte for mye til politiske kommentatorer. Jeg gjentar dette budet i denne omgang. Det finnes allerede de som skal forklare det tyske valget ut fra at nazismen nærmest har gjenoppstått i Tyskland. Som understreket forrige gang, er kommentatorene hele tiden ute etter å skape den største overskriften som mulig. Men det er bare vås. Resultatet handler kun om en ting: innvandring.

Fra det tyske valget drar vi også kjensel på et annet moment fra tidligere valg i Europa: Når det går slik den liberale pressen - meningsdannerne - og de etablerte vil, kalles det demokrati. Når det ikke gjør det, kaller de det populisme.

 

14 kommentarer

Judas Iscaroit

Det var ikke Merkel som ønsket disse ulovlige økonomiske migrantene velkommen. Hun bare videreførte hva hennes herrer har sagt. Hun er kun en marionett som gjør det hun blir fortalt. Ikke uten grunn at hun var i DDR versjon av hitlerjudgen, med opplæring i kommunistisk propaganda og agitasjon.

ESI skapte Merkel-plan som hun fulgte. ESI er samarbeidspartner med OSF som eies av nazi-kollaboratøren George Soros.

DDR Merkel gjør meg søvnløs.

Per Lottrup

Tyskland har åpnet sine grenser i beste mening og ikke som mange antyder negativt.

Det vi ikke tenker på Tyskland har med stor suksses forent Øst og Vest Tyskland, så de vet hva det vil si å stramme inn livremen og åpne for nestekjærlighet.

Merkel er valgt for 4de gang, hun har strammet inn og vil om nødvendig stramme enda mere. Dels pga økonomi, politik og Tyskernes holdning.

Vi trenger et sterkt Tyskland, de har en industri der sier spar to til de aller fleste lande og en sparsomhelighet onkel Skrue vil sette stor pris på.

Spot on. Akkurat slik er det faktisk i den virkelige verden.

De som er inne i stortingsboblen sin, er i en annen verden.

Hva er det med politikere som ikke evner å se konsekvensene av det de vedtar.

Har alltid forundret meg over at folk generelt er tidlig ute med å nevne i div media at slik innvandrings politikk er slettes ikke heldig for en nasjon, det gjelder stort sett hele Europa, det har vist seg gang på gang at folket får rett og gang på gang i sine spådommer.

Politikere trumfer fortsatt igjennom sine globaliserings tanker. Derfor som nevnt forundrer jeg meg over hvorfor politikere ikke ser denne utviklingen som stadig skjer.

Hvorfor heller ikke vestens politikere ikke retter en skarp kritikk til de regimer som behandler sitt folk så dårlig at de er nødt til å rømme landet.

Så lenge situasjonen i disse regimene ikke bedrer seg vil man stå ovenfor en konstant flyktningestrøm, noe vesten overhodet ikke har kapasitet til.

Vi kan egentlig bare hjelpe en liten promille av hva som egentlig trenger hjelp.

Så nå synes jeg vestens politikere/FN bør gå kraftig inn for å rydde opp eventuelt fjerne statsledere som ikke er i stand til å ta vare på folket sitt en gang for alle.

Vesten har gitt milliarder på milliarder for å hjelpe, har det blitt noe bedre, nei tvert imot, det har blitt verre.

Men som sant er så har jo noen eminente politikere her til lands fått noen flotte jobber utenlands da; det skal de ha, hehe.

PS: det er ikke snakk om å være egoistisk, det er snakk om å være fornuftig oppe i denne galskapen.

AldriMerAP

Kronikkforfatter har rett på alle punkter, men Europa kan ikke reddes uansett.

Norges skjebne ble forseglet i 1979, da landsmorderen Gro forfattet stortingsmelding 74. Selv om det ikke kommer EN ENESTE asylsvindler og velferdssnylter til, vil islam og dens tilhengere være en majoritet om få år. Historien har vist oss hva som skjer med de vantro når det punktet nåes.

Valget i Tyskland er også viktig for resten av Europa fordi landet er det Fransk-Tyske styret (EU) sin hovedsjef og motor. Generelt er det sånt at velgere i det Fransk-Tyske styrte og postdemokrati Europa inkludert Norge har liten eller begrenset alternativ. Politisk makt er sentralisert og det har vært mer og mer overnasjonal styring fra Brussel. Jeg tror at styret sin hovedsjef kansler Merkel er svekket og styrets ferd mot sitt endelige mål (avvikling av Europas nasjonale stater) kommer til å bli vanskelig og røff. Styret sin nest sjef president Emanuel Macron har varslet mer sentralisering og overnasjonal styring men svekket Merkel kan ikke godkjenne alt. Til sist, vil jeg si at innvandring utenfra Europa ikke er den eneste viktig årsak velgere er bekymret over.

Hans I. Martin Uset

MEN, Merkel har neppe tatt noen lærdom, for de innstrammmingen som er gjort er ganske ubetydelige.

Fortsatt strømmer det i enorme mengder. Flere hundre tusen i året.

Per Lottrup

Hans du skriver:

MEN, Merkel har neppe tatt noen lærdom, for de innstrammmingen som er gjort er ganske ubetydelige.

Fortsatt strømmer det i enorme mengder. Flere hundre tusen i året.

Hvor kan jeg finne informasjon om det du skriver?

Det finnes ingen bevis for at muslimsk innvandring til et land eller en region har medført noen positiv effekt på sikt. Tenk det, ikke ETT positivt eksempel på 1400 år. Allikevel diskuteres dette som en berikende mulighet blant asylsnillister og sosialister..smiiiil.

Ja, det e heilt forferdelegt med denna populismen, vettu. Ska demokratiet øveleva, så må me innføra restriksjonar på røysteretten. Me kan begynna med å implementera dei begrensningane så professorane Ekeli og Gamlund krevte om at dei så ikkje har gode nok kunnskapar om politikken og nok politisk korrektskap, og difor røysta på populistiske partiar, ikkje ska ha lov te å røysta. Viss me kan sørga for at dei mista røysteretten trur eg me kan ikkje barra bevara demokratiet, men utvikla det te eit ekta folkedemokrati ôg. E me verkeleg heldige kan me bli nett lika demokratiske så folkerepublikken Korea, Cuba, Venezuela og Zimbabwe, det e'kje berre lurt, det e kjempelurt.

Per Lottrup, hvis du går på google så taster du inn litt ord relatert til det du lurer på, så kommer det opp masse forskjellige artikler og lignende.

Lykke til!

Valg i Norge og Tyskland. Hva er likheten mellom FrP og Merkel ?

....

Begge gjorde dårligste valg siden 2001, men får fortsette i regjering. På nåde.

Jeg har aldri forstått meg på de som mener at man bør ta inn alle sin kommer.

Men det er vel rasistisk å si det.

Skriv en ny kommentar